- Autor: PetraPo
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Chléb toustový pšeničný tmavý Penam (plátek 22 g) | 88 |
Olej olivový | 12 |
Špenát | 150 |
Balkánský sýr Pilos | 30 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mozzarella Italat | 30 |
Energetická hodnota celkem: 2473 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 47,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1237 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 23.5, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Větší listy špenátu pokrájíme, menší ponecháme tak jak jsou. Na pánev dáme 1 lžíci oleje, přidáme špenát a necháme lehce zavadnout. Přimícháme nastrouhaný balkánský sýr, rozklepneme vajíčko, zamícháme a ihned stáhneme z plotny. Na plátek toustového chleba navrstvíme hmotu, zasypeme pokrájenou mozarellou a přiklopíme druhý plátek chleba. Zapečeme v toustovači.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.