TOPlist


Penne italských sedláků se špenátem a kořeněnou klobásou

  • Uživatelský recept
  • Autor: PetraPo
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Těstoviny (v suchém stavu)320
Olej olivový24
Cibule50
Česnek10
Chorizo paprika salami - Dulano Lidl200
Slepičí vývar Vitana (hotový pokrm)100
Špenát150
Olivy černé150

Energetická hodnota celkem: 10671 kJ

Bílkoviny (g): 96, Tuky (g): 126, Sacharidy (g): 256 SAFA (g): 41 Cukry (g): 25 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 2668 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 31.5, Sacharidy (g): 64 SAFA (g): 10.3 Cukry (g): 6.3 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 1.5


Dochucovadla:

sůl, čertsvě mletý pepř

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Menší cibuli pokrájíme nadrobno, česnek podrtíme, chorizo nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi na oleji opečeme cibuli a česnek, přidáme chorizo a opékáme do té doby, až cibule zezlátne (cca 3-4 minuty). Přidáme drůbeží vývar a zahříváme další 1-2 minuty. Vsypeme špenát, olivy, osolíme, opepříme. Vmícháme zcezené těstoviny a lehce zahříváme. Jakmile je špenát zavadlý, je hotovo.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma