- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Voda, minerální vody bez příchutě | 260 | 
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 | 
| Sůl | 3 | 
| Mouka pšeničná hladká | 200 | 
| Mouka pšeničná hrubá | 300 | 
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 2 | 
| Droždí | 3 | 
Dochucovadla:
Posypka: mák / sůl a kmín / sezamová semínka
Energetická hodnota celkem: 8001 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 55, 
                                                        Tuky (g): 20, 
                                                        Sacharidy (g): 367,
                                                        SAFA (g): 3,
                                                        Cukry (g): 9,
                                                        Vláknina (g): 40,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1000 kJ
Bílkoviny (g): 6.9, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 45.9, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Všechny ingredience nalijeme a nasypeme do formy dle pořadí a vložíme do pekárny, program nastavíme na Těsto kynuté. (Voda vlažná, Olej - 2 PL, sůl - 1,5 lžičky, sušené droždí - 1,5 lžičky, cukr - 1 lžička; Pokud se nám zdá těsto lepivé, nebo suché, přidáme mouku, nebo vodu tak, aby vznikla pevnější koule). Po ukončení programu vykynuté těsto vyjmeme, rozválíme na kulatou placku a tu rádýlkem rozdělíme na 8 dílů a necháme ještě 10 minut vykynout. Poté každou osminu stočíme od šířky ke špičce. Konce zmáčkneme do špiček. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem nebo hrubou solí s kmínem. Peču v horkovzdušné troubě na 180 °C 20-25 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









