TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Zpět
  • Autor: Baall
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, paprika sladká, majoránka, česnek

Energetická hodnota celkem: 1049 kJ

Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 43, SAFA (g): 0, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 262 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 10.8, SAFA (g): 0, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Na lžíci sádla zpěníme 2 střední cibule, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Mezitím v pánvi rozpálíme 1 lžíci sádla, osmahneme na něm mouku a připravíme zlatavou jíšku, přisypeme mletou papriku (sladkou nebo pálivou) a za stálého míchání ji krátce orestujeme,aby nezhořkla. Hlívu zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Přivedeme do varu, vhodíme 1 bujónovou kostku (masox, hovězí) a 20 minut vaříme (pozor - hlíva nikdy zcela nezměkne!). Pak přidáme jíšku a nakonec dochutíme majoránkou s utřeným jedním stroužkem česneku (se solí, nemusí být). Dobře provaříme a podáváme např. s pečivem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři