- Autor: janavlaskova
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lasagne | 200 |
Špenát krájený mražený | 450 |
Cibule | 100 |
Česnek | 10 |
Gouda 48% | 100 |
Mozzarella light | 125 |
Smetana na vaření 12% | 400 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 8851 kJ
Bílkoviny (g): 95,
Tuky (g): 108,
Sacharidy (g): 179,
SAFA (g): 65,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2213 kJ
Bílkoviny (g): 23.8, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 44.8, SAFA (g): 16.3, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na olivovém oleji osmahneme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a mražený špenát. Necháme prohřát, osolíme opepříme. Do vymazané formy položíme plátky lasagní, na ně poklademe část špenátu, lasagne, část postrouhaných sýrů se smetanou. To vše opakujeme v několika vrstvách. Končíme směsí sýů a smetany. Pečeme v troubě asi 30 min. při teplotě 180°C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.