- Autor: PetraPo
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Květák | 300 |
Cibule | 35 |
Okurky sterilované průměr | 105 |
Vejce celá průměr | 110 |
Smetana zakysaná 15% | 100 |
Hořčice plnotučná průměr | 15 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1832 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 27,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 916 kJ
Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 13.5, SAFA (g): 7, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Květák uvaříme ne zcela do měkka a necháme zchladnout, poté rozkrájíme na kousky, 2 vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a rozkrájíme na kostičky, 2 okurky a malou cibuli pokrájíme na jemno. Vše smícháme, osolíme a opepříme dle chuti a spojíme dresinkem ze zakysané smetany a lžičky plnotučné hořčice. Necháme v chladu rozležet.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.