TOPlist


Linecky kolac s mandlemi a marmeladou

  • Uživatelský recept
  • Autor: sduranova
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rebarborova marmelada200
Máslo čerstvé150
Mandle200
Cukr hnědý (řepný, třtinový)150
Vejce celá průměr55
Žloutek20
Mouka pšeničná bílá150
Mouka špaldová celozrnná100

Energetická hodnota celkem: 17344 kJ

Bílkoviny (g): 81, Tuky (g): 241, Sacharidy (g): 401 SAFA (g): 103 Cukry (g): 203 Vláknina (g): 33 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1445 kJ

Bílkoviny (g): 6.8, Tuky (g): 20.1, Sacharidy (g): 33.4 SAFA (g): 8.6 Cukry (g): 16.9 Vláknina (g): 2.8 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Pul lusku vanilky, lzicku mlete skorice, 1/2 mleteho hrebicku, 0,5 dcl citronove stavy

Postup přípravy

Umeleme 100 g mandli nahrubo(nechame je predeme zmrznout, jde to pak lepe), pak je zlehka oprazime nasucho. Uhneteme testo z mletych mandli, mouky, vejce, cukru, citronove stavy, vanilky, skorice a hrebicku, vejicka a masla. Dame do lednice odlezet. Vymazeme kolacovou formu a vysypeme (napr. otrubami). Testo rozdelime v pomeru 2:1 a vetsi cast rozvalime a dame na dno formy, potreme marmeladou a ze zbytku testa udelame pasky, ktere poklademe do mrizky na kolac. Potreme zloutkem posypeme huste pulkami mandli a opet potreme. Peceme v troube vyhrate na 180 st. asi 45 min (dozlatova).

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma