TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Linecky kolac s mandlemi a marmeladou

Zpět
  • Autor: sduranova
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

Pul lusku vanilky, lzicku mlete skorice, 1/2 mleteho hrebicku, 0,5 dcl citronove stavy

Energetická hodnota celkem: 17344 kJ

Bílkoviny (g): 81, Tuky (g): 241, Sacharidy (g): 401, SAFA (g): 103, Cukry (g): 203, Vláknina (g): 33, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1445 kJ

Bílkoviny (g): 6.8, Tuky (g): 20.1, Sacharidy (g): 33.4, SAFA (g): 8.6, Cukry (g): 16.9, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Umeleme 100 g mandli nahrubo(nechame je predeme zmrznout, jde to pak lepe), pak je zlehka oprazime nasucho. Uhneteme testo z mletych mandli, mouky, vejce, cukru, citronove stavy, vanilky, skorice a hrebicku, vejicka a masla. Dame do lednice odlezet. Vymazeme kolacovou formu a vysypeme (napr. otrubami). Testo rozdelime v pomeru 2:1 a vetsi cast rozvalime a dame na dno formy, potreme marmeladou a ze zbytku testa udelame pasky, ktere poklademe do mrizky na kolac. Potreme zloutkem posypeme huste pulkami mandli a opet potreme. Peceme v troube vyhrate na 180 st. asi 45 min (dozlatova).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři