TOPlist


Meruňková domácí zmrzlina

  • Uživatelský recept
  • Autor: IrenaM
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Meruňky500
Cukr bílý (řepný, třtinový)200
Smetana ke šlehání 31%200
Zakysaná smetana Kunín 12%tuk200
Tvaroh odtučněný průměr250

Energetická hodnota celkem: 8740 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 87, Sacharidy (g): 278 SAFA (g): 59 Cukry (g): 261 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 874 kJ

Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 27.8 SAFA (g): 5.9 Cukry (g): 26.1 Vláknina (g): 0.7 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Meruňky omyjeme, vyloupeme, rozmixujeme, smícháme s tvarohem, zakysanou smetanou a 200g cukru, pak ušlehaná šlehačka, zvolna promícháme a vložíme do mražáku. Cca po 30 minutových intervalech promícháváme do úplného ztuhnutí. Překvapilo mě, jak je to moc dobré :-)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

11. 07. 2014 21:24

kuhnj

To vypadá moc dobře.Až se vrátím z dovči, vyzkouším!!!

11. 07. 2014 20:26

IrenaM

Dneska jsem poprvé zkoušela vyrobit doma zmrzlinu a povedlo se :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma