- Autor: petas0
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 50 |
Cibule | 100 |
Česnek | 15 |
Květák | 400 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 2000 |
Krupička dětská | 55 |
Vejce celá průměr | 50 |
Dochucovadla:
sůl, muškátoví květ, muškátoví oříšek
Energetická hodnota celkem: 3562 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 75,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 356 kJ
Bílkoviny (g): 1.7, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 7.5, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 2.1, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Květák povaříme, v kastrolu osmažíme cibulku a česnek, přidále nakrájený květák a zalejeme vodou, přidáme dětskou krupici, koření a za občasného míchání povaříme. Na konec přidáme rozšlehané vejce a necháme zatáhnout. Na talíři můžeme posypat nakrájenou čerstvou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.