TOPlist


Plněná paprika s rajskou omáčkou

  • Uživatelský recept
  • Autor: Baall
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Paprika bílá500
Rajčata 200
Máslo čerstvé60
Cibule40
Mouka pšeničná bílá20
Smetana zakysaná 12%130
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu)100
Salám gothajský200
Vejce celá průměr55

Energetická hodnota celkem: 7487 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 123, Sacharidy (g): 122 SAFA (g): 69 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1497 kJ

Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 24.6, Sacharidy (g): 24.4 SAFA (g): 13.8 Cukry (g): 4.4 Vláknina (g): 2.6 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, majoránka

Postup přípravy

5 ks Zelené (bílé) papriky opereme, vršky odkrojíme, odstraníme semeník a 2x spaříme-necháme okapat. Pak papriky naplníme připravenou náplní, přiklopíme vrškem a připevníme párátkem. Omáčka: v kastrolu osmažíme na másle drobně pokrájenou cibulku, do ní vložíme naplněné papriky, podlijeme 2 dcl.vody, přidáme 1/4 lžičky sladké červené papriky, sůl a dusíme 1/2 hod. Nakonec přidáme prolisovaná rajčata, zakysanou smetanu s umíchanou moukou a dusíme min.20 min. Papriky vyjmeme, omáčku ochutíme dle zvyku (cukr, sůl, pepř, rajský protlak) a upravíme konzistenci (smetanou, vodou). Náplň: Do uvařené rýže zamícháme opečenou na drobné kostičky pokrájenou uzeninu, pokrájené vejce a trochu majoránky.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

17. 07. 2014 11:39

daisy59

zakysanou smetanu ?

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma