TOPlist


Cizrnové kari s basmati rýží (vegetarianské)

  • Uživatelský recept
  • Autor: sduranova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Ryze Basmati Natural100
Cizrna (v suchém stavu)200
Rajčata 500
Rajčata Pomodori Pelati Mutti 260 g520
Špenát200
Jogurt selsky Holandia150
Olivovy olej Extra Virgin10
Cibule100

Energetická hodnota celkem: 6417 kJ

Bílkoviny (g): 67, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 248 SAFA (g): 9 Cukry (g): 62 Vláknina (g): 61 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1604 kJ

Bílkoviny (g): 16.8, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 62 SAFA (g): 2.3 Cukry (g): 15.5 Vláknina (g): 15.3 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

1,5 lžičky garam masala sůl 1/4 hrnku nasekaného čerstvého koriandru

Postup přípravy

1. namočíme cizrnu a druhý den uvaříme 2. uvaříme rýži 3. rajčata nasekáme najemno nebo použijeme drcená 4, cibule najemno 5. Rozpálíme pánev, přidáme olej, cibuli 6. Přidáme garam masalu 7. Dusime cca 5 minut 8. Přidáme scezenou cizrnu, rajčáta a špenátové listz a dusíme cca 2 minuty, aby špenát "zavadl" 9. Smíchejte jogurt s koriandrem a špetkou soli

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma