TOPlist


Vepřová panenka s mlékem

  • STOB recept
  • Autor: STOB
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule150
Česnek20
Petržel - nať10
Mléko odstředěné průměr500
Vepřové libové průměr600

Energetická hodnota celkem: 7091 kJ

Bílkoviny (g): 127, Tuky (g): 108, Sacharidy (g): 44 SAFA (g): 49 Cukry (g): 37 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1773 kJ

Bílkoviny (g): 31.8, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 11 SAFA (g): 12.3 Cukry (g): 9.3 Vláknina (g): 0.8 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, lístky šalvěje

Postup přípravy

Zakrytou nádobu o objemu 2,7 l (TF-027-24) dáme na plotnu, zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a necháme nádobu zahřát, šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli. Na dno nádoby kápneme několik kapek vody a zkontrolujeme tak teplotu – jestliže kapky nepřilnou ke dnu, je teplota optimální. Do nádoby vložíme maso a necháme je z každé strany 5 minut pražit. Nožem na zeleninu (TZ-404) oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtky, oloupeme česnek a očistíme lístky šalvěje. Cibuli, česnek a šalvěj přidáme do nádoby. Přísady přelijeme teplým mlékem a nádobu přiklopíme poklicí. Necháme maso vařit při nízké teplotě asi 25 minut (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli). Maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. Pomocí přístroje MixSy (VG-022-K) rozmícháme šťávu do hladka. Maso nakrájíme na plátky a vložíme je do servírovací misky (TF-986-24). Podle chuti osolíme a opepříme a přelijeme šťávou. Podáváme teplé.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

21. 11. 2015 06:58

K tomu nějakou zeleninku a máme skvělý oběd:-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma