TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Vepřová panenka s mlékem

Zpět
  • Autor: STOB
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, lístky šalvěje

Energetická hodnota celkem: 7091 kJ

Bílkoviny (g): 127, Tuky (g): 108, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 49, Cukry (g): 37, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1773 kJ

Bílkoviny (g): 31.8, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 12.3, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Zakrytou nádobu o objemu 2,7 l (TF-027-24) dáme na plotnu, zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a necháme nádobu zahřát, šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli. Na dno nádoby kápneme několik kapek vody a zkontrolujeme tak teplotu – jestliže kapky nepřilnou ke dnu, je teplota optimální. Do nádoby vložíme maso a necháme je z každé strany 5 minut pražit. Nožem na zeleninu (TZ-404) oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtky, oloupeme česnek a očistíme lístky šalvěje. Cibuli, česnek a šalvěj přidáme do nádoby. Přísady přelijeme teplým mlékem a nádobu přiklopíme poklicí. Necháme maso vařit při nízké teplotě asi 25 minut (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli). Maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. Pomocí přístroje MixSy (VG-022-K) rozmícháme šťávu do hladka. Maso nakrájíme na plátky a vložíme je do servírovací misky (TF-986-24). Podle chuti osolíme a opepříme a přelijeme šťávou. Podáváme teplé.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 11. 2015 06:58
K tomu nějakou zeleninku a máme skvělý oběd:-)

Naši partneři