TOPlist


Fusilli se špenátovo-smetanovou omáčkou a uzeným lososem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Baall
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Máslo čerstvé20
Olej olivový30
Cibulka jarní150
Smetana na vaření 12%200
Víno bílé suché200
Špenát krájený mražený400
Rajčata Cherry150
Česnek10
Sýr salámový uzený15
Kapary15
Losos uzený200

Energetická hodnota celkem: 5850 kJ

Bílkoviny (g): 61, Tuky (g): 98, Sacharidy (g): 66 SAFA (g): 41 Cukry (g): 28 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1463 kJ

Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 24.5, Sacharidy (g): 16.5 SAFA (g): 10.3 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, bílí pepř

Postup přípravy

Do hrnce s vařící a osolenou vodou dáme vařit těstoviny, nejlépe tak, aby byly al dente. Mezitím si připravíme omáčku: V pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem a nechte na něm zesklovatět na jemno nakrájenou 4 ks jarní cibulku. Přidejte rozmrazený vyždímaný špenát (nebo očištěný baby špenát nasekaný nahrubo 200g.), přepůlené baby rajčátka a 4 stroužky prolisovaného česneku. Zhruba tři minuty duste, potom přilijte smetanu smíchanou se lžící nastrouhaného uzeného sýra, okapané kapary, bílé víno, osolte, opepřete a prohřejte. Nakonec přidáme na kousky pokrájeného uzeného lososa na chvíli prohřát. (lososa můžeme krátce nasucho orestovat a přidat na těstoviny až naposledy) Těstoviny scedíme, dáme na talíře a přelijeme omáčku. (můžeme i v hluboké míse omáčku s těstovinami promíchat)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma