- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 5
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule šalotka | 100 |
Gran Moravia | 30 |
Rajčata Cherry | 300 |
Rýže Arborio | 250 |
Česnek | 25 |
Olivovy olej Extra Virgin | 10 |
Máslo čerstvé | 5 |
Krájená rajčata Valfruta | 400 |
Zeleninový vývar | 1000 |
Dochucovadla:
bazalka, pepř, rozmarýn
Energetická hodnota celkem: 6393 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 243,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 46,
Sůl (g): 24
Energetická hodnota na 1 porci: 1598 kJ
Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 60.8, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 11.5, Sůl (g): 6
Postup přípravy
Polovinu vývaru a rajčata z konzervy rozmixujte. Dejte na pánev se zbytkem vývaru a přiveďte k varu V druhém hrnci či pánvi rozehřejte olej s máslem a přidejte na jemno nakréjenou cibuli, lehce osmažte (cca 6-8 min) Přidejte jemně nakrájený rozmarýn a česnek (1 min) Vsypte propláchnutou rýži a zlehka osmažte (1 min) Podlejte rajčatovou směsí a za stáleho míchání vyvařte a process zopakujte tolikrát, kolikrát bude potřeba. Měla by se spotřebovat všechna rajčatová omáčka a rýže nesmí být rozvařená, ale na skus. (20-25 min). Přidejte na půlky nakrájená rajčátka a ještě minutku povařte. Podávejte s natrhanou bazalkou, syrem a čerstvě mletým pepřem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.