TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Krémové rajčatové rizoto (vegetarian)

Zpět
  • Autor: sduranova
  • Doba přípravy (min.): 5
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

bazalka, pepř, rozmarýn

Energetická hodnota celkem: 6393 kJ

Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 24, Sacharidy (g): 243, SAFA (g): 14, Cukry (g): 38, Vláknina (g): 46, Sůl (g): 24

Energetická hodnota na 1 porci: 1598 kJ

Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 60.8, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 11.5, Sůl (g): 6

Postup přípravy

Polovinu vývaru a rajčata z konzervy rozmixujte. Dejte na pánev se zbytkem vývaru a přiveďte k varu V druhém hrnci či pánvi rozehřejte olej s máslem a přidejte na jemno nakréjenou cibuli, lehce osmažte (cca 6-8 min) Přidejte jemně nakrájený rozmarýn a česnek (1 min) Vsypte propláchnutou rýži a zlehka osmažte (1 min) Podlejte rajčatovou směsí a za stáleho míchání vyvařte a process zopakujte tolikrát, kolikrát bude potřeba. Měla by se spotřebovat všechna rajčatová omáčka a rýže nesmí být rozvařená, ale na skus. (20-25 min). Přidejte na půlky nakrájená rajčátka a ještě minutku povařte. Podávejte s natrhanou bazalkou, syrem a čerstvě mletým pepřem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři