- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Žampiony | 1000 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Cibule | 50 |
Brambory vařené | 800 |
Šunka vepřová nejvyšší jakosti | 200 |
Eidam 30% | 180 |
Vejce celá průměr | 110 |
Rajčata | 400 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, tymián
Energetická hodnota celkem: 8368 kJ
Bílkoviny (g): 141,
Tuky (g): 68,
Sacharidy (g): 200,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 41,
Sůl (g): 12
Energetická hodnota na 1 porci: 2092 kJ
Bílkoviny (g): 35.3, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 50, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 10.3, Sůl (g): 3
Postup přípravy
Žampiony očistíme, vydlabeme nožičku. Cibuli nakrájíme na drobno, rozkrájíme i žampionové nožičky ... obojí orestujeme na oleji, z obou stran orestujeme také hlavy žampionú, ty poté osolíme a opepříme. Šunku a papriku nakrájíme na malé kostičky, sýr nastrouháme na jemno ... vše smícháme s vyšlehanými vejci, přidáme orestovanou cibulku a čerstvý tymián, směs promícháme. Hlavy žampionů naplníme připravenou směsí a dáme na asi 20 minut zapéct. Podáváme nejlépe s bramborem a čerstvou zeleninou
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.