TOPlist
Sledujte nás:

Ricottový koláč s mákem

Zpět
  • Autor: salvi
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

špetka soli do bílků

Energetická hodnota celkem: 6493 kJ

Bílkoviny (g): 64, Tuky (g): 85, Sacharidy (g): 123, SAFA (g): 7, Cukry (g): 47, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 812 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 10.6, Sacharidy (g): 15.4, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 5.9, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.6

Postup přípravy

Mák a sezam namelu. Vejce rozdělím na bílky a žloutky. Do bílků přidám špetku soli a vyšlehám. Pak vyšlehám agáve sirup a žloutky. Přidám ricottu a promíchám lžící. Přisypu mouku smíchanou s práškem do pečiva a znovu zamíchám. Přimíchám mák se sezamem. Na závěr vmíchám sníh z bílků. Dám péct do formy, vystlané pečicím papírem. Těsto by nemělo být vyšší než 2cm, lepší je jen 1 cm. Koláč je hodně hutný a vlhký a špatně se propéká. Peču na 160°C po dobu 60 minut. Nakrájím na 8 dílů. Koláč zůstává poměrně vlhký. Poznámka: místo agáve sirupu lze použít javorový sirup (má ale vyšší GI nebo stévii, ale nevím, jaké množství.) Místo bezlepkové mouky je možné použít normální mouku. Sezam je možné vypustit a místo něj použít jen čistý mák (50g).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři