- Autor: salvi
- Porce: 8.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sezamová semínka | 25 |
Mák | 25 |
Kypřící prášek do pečiva | 8 |
agáve sirup | 40 |
Vejce celá průměr | 100 |
Mouka bezlepková | 90 |
Ricotta Tesco | 500 |
Dochucovadla:
špetka soli do bílků
Energetická hodnota celkem: 6493 kJ
Bílkoviny (g): 64,
Tuky (g): 85,
Sacharidy (g): 123,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 812 kJ
Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 10.6, Sacharidy (g): 15.4, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 5.9, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Mák a sezam namelu. Vejce rozdělím na bílky a žloutky. Do bílků přidám špetku soli a vyšlehám. Pak vyšlehám agáve sirup a žloutky. Přidám ricottu a promíchám lžící. Přisypu mouku smíchanou s práškem do pečiva a znovu zamíchám. Přimíchám mák se sezamem. Na závěr vmíchám sníh z bílků. Dám péct do formy, vystlané pečicím papírem. Těsto by nemělo být vyšší než 2cm, lepší je jen 1 cm. Koláč je hodně hutný a vlhký a špatně se propéká. Peču na 160°C po dobu 60 minut. Nakrájím na 8 dílů. Koláč zůstává poměrně vlhký. Poznámka: místo agáve sirupu lze použít javorový sirup (má ale vyšší GI nebo stévii, ale nevím, jaké množství.) Místo bezlepkové mouky je možné použít normální mouku. Sezam je možné vypustit a místo něj použít jen čistý mák (50g).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.