- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 52.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablka | 500 |
Puding prášok | 70 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 50 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 80 |
Mouka špaldová celozrnná | 150 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 50 |
Žloutek | 40 |
Bílek | 100 |
Kypřící prášek do pečiva | 10 |
Energetická hodnota celkem: 7676 kJ
Bílkoviny (g): 100,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 314,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 183,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 148 kJ
Bílkoviny (g): 1.9, Tuky (g): 0.3, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Žĺtka vymiešame s cukrom a vodou. Pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva a nakoniec sneh z 3 bielkov. Pečieme ako klasickú piškót vo vyhriatej rúre cca 15 min. Nastrúhané jabĺčka uvaríme s 2 mi pudingovými práškami rozrobenými vo vode. vylejeme na upečený korpus a necháme stuhnúť, najlepšie do druhého dňa. Dobrú chuť!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.