TOPlist


Bílá kroupová polévka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Baall
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 100

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová plec500
Kroupy ječné100
Houby čerstvé průměr50
Máslo čerstvé30
Mouka pšeničná hladká30
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)50
Žloutek20
Voda, minerální vody bez příchutě1500
Celer bulva30
Petržel - kořen30
Mrkev40

Energetická hodnota celkem: 7498 kJ

Bílkoviny (g): 116, Tuky (g): 98, Sacharidy (g): 112 SAFA (g): 49 Cukry (g): 11 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1875 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 24.5, Sacharidy (g): 28 SAFA (g): 12.3 Cukry (g): 2.8 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

česnek, sůl, pepř, maggi koření, petrželka

Postup přípravy

Zvlášť uvaříme odřezky z vepřového masa a kroupy. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vodou z krup, přidáme očištěnou, nastrouhanou zeleninu, houby, koření Slijeme vepřový vývar, přidáme uvařené kroupy a obrané libové maso, spojíme se zeleninou. Kroupovou polévku dochutíme rozetřeným česnekem, solí, mletým černým pepřem a polévkovým kořením (maggi). Před podáváním přilijeme mléko s rozkvedlaným žloutkem, zamícháme a přidáme nasekanou petrželku. Bílou kroupovou polévku podáváme s chlebem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma