TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pikantní houbová směs na topinky

Zpět
  • Autor: sona1959
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, drcený či mletý kmín,chilli paprička

Energetická hodnota celkem: 2659 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 84, SAFA (g): 10, Cukry (g): 41, Vláknina (g): 60, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 266 kJ

Bílkoviny (g): 3.2, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 8.4, SAFA (g): 1, Cukry (g): 4.1, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Očištěné čerstvé houby nakrájíme na menší kousky. Povaříme je v osolené vodě s drceným kmínem. Pak slijeme. 2 velké cibule nakrájíme nadrobno. 1 papriku na malé kostičky. Rajče (1 velké či 2 stření) také na kostičky.Část zelené natě pórku nadrobno. Na troše olivového oleje zesklovatíme cibuli, přidáme papriku a také necháme chvíli osmahnout. Přidáme houby, promícháme. Přidáme ještě rajče a pro barvu směsi jemně nakrájenou zelenou část pórku. Důkladně provaříme. Dochutíme podle libosti - sůl, pepř, houbový prášek, bujón, drcený kmín. Ale nezapomeneme především na sekanou chilli papričku a utřený česnek. Horkou směs plníme do malých lahviček a sterilujeme 30 minut. Používáme na topinky (pečené nasucho) jako pikantní pomazánku. Můžete ji také později znovu prohřát a doplnit třeba vejcem. Z tohoto množství jsem udělala 5 malých skleniček, tedy 10 porcí. Bujón jsem dala necelou polovinu. Ale tu nemusíte.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři