- Autor: sona1959
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 100 |
Olej olivový | 20 |
Pór | 80 |
Rajčata | 150 |
Paprika červená | 150 |
Cibule | 300 |
Houby čerstvé průměr | 800 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, drcený či mletý kmín,chilli paprička
Energetická hodnota celkem: 2659 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 84,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 60,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 266 kJ
Bílkoviny (g): 3.2, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 8.4, SAFA (g): 1, Cukry (g): 4.1, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Očištěné čerstvé houby nakrájíme na menší kousky. Povaříme je v osolené vodě s drceným kmínem. Pak slijeme. 2 velké cibule nakrájíme nadrobno. 1 papriku na malé kostičky. Rajče (1 velké či 2 stření) také na kostičky.Část zelené natě pórku nadrobno. Na troše olivového oleje zesklovatíme cibuli, přidáme papriku a také necháme chvíli osmahnout. Přidáme houby, promícháme. Přidáme ještě rajče a pro barvu směsi jemně nakrájenou zelenou část pórku. Důkladně provaříme. Dochutíme podle libosti - sůl, pepř, houbový prášek, bujón, drcený kmín. Ale nezapomeneme především na sekanou chilli papričku a utřený česnek. Horkou směs plníme do malých lahviček a sterilujeme 30 minut. Používáme na topinky (pečené nasucho) jako pikantní pomazánku. Můžete ji také později znovu prohřát a doplnit třeba vejcem. Z tohoto množství jsem udělala 5 malých skleniček, tedy 10 porcí. Bujón jsem dala necelou polovinu. Ale tu nemusíte.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.