TOPlist


Cuketový nákyp

  • Uživatelský recept
  • Autor: ya.nic
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cuketa1000
Sýr polootučný tvrdý 30% průměr 200
Salám šunkový200
Vejce celá průměr165
Olej olivový30
Cibule35
Cibule šalotka50
Česnek50
Mouka žitná celozrnná100
Kypřící prášek do pečiva20

Energetická hodnota celkem: 8232 kJ

Bílkoviny (g): 125, Tuky (g): 102, Sacharidy (g): 130 SAFA (g): 42 Cukry (g): 38 Vláknina (g): 27 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 2058 kJ

Bílkoviny (g): 31.3, Tuky (g): 25.5, Sacharidy (g): 32.5 SAFA (g): 10.5 Cukry (g): 9.5 Vláknina (g): 6.8 Sůl (g): 2.3

Postup přípravy

Cuketu, sýr a měkký salám ustrouháme nahrubo. Přidáme vejce, olej, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva. Dochutíme kořením a osolíme. Hmotu rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáče, vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 150 až 200 °C pečeme dorůžova. Nákyp podáváme s vařenými brambory. Výborný je i studený s chlebem či pečivem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma