- Autor: Martina112
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 15 |
Česnek | 10 |
Vejce celá průměr | 55 |
Cuketa | 400 |
Olej olivový | 50 |
Eidam 20% | 100 |
Tvaroh odtučněný průměr | 250 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Hovězí maso zadní průměr | 400 |
Dochucovadla:
bazalka, oregano, pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 6785 kJ
Bílkoviny (g): 158,
Tuky (g): 87,
Sacharidy (g): 43,
SAFA (g): 44,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1131 kJ
Bílkoviny (g): 26.3, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 7.2, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Cukety si nakrájejte na tenké plátky. Je nuté je položit na utěrku, oslolit a nechat 10 minut odpočívat. Potom druhou utěrkou přiložíme nahoru a odstraníme přebytečnou vodu. Tento krok udělejte pořádně, ať nemáte lasagne moc vodnaté. Dále si připravíme masovou náplň. Na olivovém oleji lehce opečeme cibuli. Přidáme mleté hovězí maso, ochutíme kořením, česnekem a opečeme. Přidáme rajčata a dusíme asi 1/2 hodiny. Mezitím si v misce smícháme tvaroh s vajíčkem. Skleněnou nebo keramickou zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Začneme vrstvit plátky cuket, masovou směs, trochu tvarohu a zasypeme trochou strouhaného sýra. Vrstvíme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny, vrch zasypeme sýrem. Zapečeme při 180° asi 40-45 minut. Před krájením nechejte vychladnout!!!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.