TOPlist


Bramborová krémová s cibulkou

  • Uživatelský recept
  • Autor: sona1959
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory (syrové)300
Mrkev100
Celer bulva50
Celer řapíkatý50
Petržel - kořen50
Cibule50
Pažitka30
Smetana zakysaná 12%40

Energetická hodnota celkem: 1805 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 83 SAFA (g): 3 Cukry (g): 20 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 451 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 20.8 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 3.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl,pepř,majoránka, česnek, vegeta

Postup přípravy

Nakrájíme si na stejné malé kostičky polévkovou zeleninu - petržel, celer, mrkev, řapíkatý celer (poměr:1:1:2:1). 4-5 středních brambor nakrájíme také na kostičky. Propláchneme v hrnci vodou. Přidáme zeleninu. Zalijeme vodou, aby bylo vše jen zakryté. Přidáme sůl, trošku pepře a vaříme do změknutí. Pak odstavíme a pomocí děrované naběračky a lžíce vyndáme vedle na talíř mrkev a řapíkatý celer. Pak vše rozmixujeme na krém. Přidáme podle chuti sůl, pepř, majoránku, česnek, houbový prášek, event.vegetu a chvíli provaříme. Mezitím na troše oleje osmažíme dozlata proužky cibulky. Cibulku vyndáme bez oleje na ubrousek. Do hotové polévky dáme zpět vyndanou mrkev a celer. Promícháme. Nasekáme si pažitku. Na talíři zdobíme pažitkou, cibulkou a lžící sýru Almete nebo kysané smetany.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma