TOPlist


cuketový perník

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka žitná celozrnná30
Vločky ovesné20
Cuketa60
Vejce křepelčí25
Kakao na vaření orion - snížený obsah tuku10
skořice5
Olej olivový10
kypřící prášek do perníku5
Cukr bílý (řepný, třtinový)2

Energetická hodnota celkem: 1474 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 41 SAFA (g): 3 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 737 kJ

Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 20.5 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 3.5 Sůl (g): 0

Postup přípravy

cuketu (lépe mladou) oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Vejce vyšleháme s cukrem. Postupně přidáváme vše ostatní. Nastrouhanou cuketu, olej, vanilkový cukr a postupně i mouku promíchanou s práškem do perníku. Nakonec vmícháme kakao. Plech vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vlijeme těsto. Perník z cukety pečeme v troubě vyhřáté asi na 170 °C. Je upečený zhruba do 25 minut. Zkusíme zapíchnout špejli, když se těsto nelepí, máme hotovo.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma