- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 12.00

Ingredience
Energetická hodnota celkem: 9541 kJ
Bílkoviny (g): 76,
Tuky (g): 86,
Sacharidy (g): 296
SAFA (g): 43
Cukry (g): 142
Vláknina (g): 29
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 795 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 7.2, Sacharidy (g): 24.7 SAFA (g): 3.6 Cukry (g): 11.8 Vláknina (g): 2.4 Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Množství ingrediencí odpovídá malému pekáčku nebo menší dortové formě. Cuketu oloupeme a na jemno nastrouháme, přidáme vejce, mléko, olej a vše smícháme. V jiné míse smícháme všechny sypké ingredience (mouku, cukr, kakao, kypřící prášek do perníku) a spojíme s tekutou částí těsta. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. Perník necháme vychladnout a připravíme si krém. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme řecký jogurt a vyšleháme dohladka. Krémem potřeme vychladlý perník a posypeme kakaem. hmotnost hotového pokrmu: 1000 g, En. hodnota na 100 g: 960 kJ, hmotnost porce na fotografii: 100 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.