TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Cuketový perník s jogurtovým krémem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 9541 kJ

Bílkoviny (g): 76, Tuky (g): 86, Sacharidy (g): 296 SAFA (g): 43 Cukry (g): 142 Vláknina (g): 29 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 795 kJ

Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 7.2, Sacharidy (g): 24.7 SAFA (g): 3.6 Cukry (g): 11.8 Vláknina (g): 2.4 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Množství ingrediencí odpovídá malému pekáčku nebo menší dortové formě. Cuketu oloupeme a na jemno nastrouháme, přidáme vejce, mléko, olej a vše smícháme. V jiné míse smícháme všechny sypké ingredience (mouku, cukr, kakao, kypřící prášek do perníku) a spojíme s tekutou částí těsta. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. Perník necháme vychladnout a připravíme si krém. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme řecký jogurt a vyšleháme dohladka. Krémem potřeme vychladlý perník a posypeme kakaem. hmotnost hotového pokrmu: 1000 g, En. hodnota na 100 g: 960 kJ, hmotnost porce na fotografii: 100 g

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři