- Autor: Nikinkira
- Doba přípravy (min.): 150
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cuketa | 600 |
Vločky pšeničné | 120 |
Česnek | 20 |
Eidam 30% | 150 |
Mouka pšeničná hladká | 50 |
Dochucovadla:
Majoránka, pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 4502 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 133,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1126 kJ
Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 33.3, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Cuketu nastrouháme do mísy, smícháme s nastrouhaným česnekem, sýrem, majoránkou, opepříme, osolíme a promícháme. Necháme odležet tak dlouho, aby měly vločky dostatečný čas na nasáknutí vody z cukety (alespoň 2 hodiny). Směs pak opět promícháme, zahustíme dle potřeby moukou (cca 7 lžic) nebo čerstvou strouhankou. Mokrou rukou děláme placičky jako karbanátky a pokládáme na pečící papír. Během pečení v troubě placičky otočíme. Podáváme se zeleninovou nebo bramborovou přílohou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.