- Autor: nachala
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 21 |
Pór | 212 |
Cizrna (v suchém stavu) | 371 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 6561 kJ
Bílkoviny (g): 77,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 223,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 52,
Vláknina (g): 60,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 656 kJ
Bílkoviny (g): 7.7, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 22.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 5.2, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Nejdříve si namočíme přes noc cizrnu. Druhý den ji dáme vařit, vaří se poměrně déle. Nakrájíme si pórek, ten dáme do hrnce s olivovým olejem necháme ho zesklovatět přidáme cizrnu a přilijeme vodu ve které se cizrna vařila,osolíme a opepříme, pokud je vody málo dolijeme další. Vaříme ještě tak půl hodiny Po uvaření téměř všechen vývar scedíme do nějaké nádoby a mixujeme cizrnu a pórek, vývar doléváme postupně do té doby jak chceme aby byl krém hustý.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.