- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 47.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 385 |
Máslo čerstvé | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 250 |
Tvaroh odtučněný průměr | 500 |
Smetana ke šlehání 31% | 250 |
Smetana zakysaná 15% | 250 |
Švestková povidla | 250 |
Rum hnědý | 40 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 80 |
Dochucovadla:
stužovače 2 ks,
Energetická hodnota celkem: 19459 kJ
Bílkoviny (g): 156,
Tuky (g): 241,
Sacharidy (g): 460,
SAFA (g): 148,
Cukry (g): 244,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 414 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 9.8, SAFA (g): 3.1, Cukry (g): 5.2, Vláknina (g): 0.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vodu necháme zovrieť, pridáme maslo a soľ. Keď sa maslo rozpustí, pridáme múku a rýchlo rozmiešame, vznikne nám kašovitá "hrudka". Rozdelíme cesto na dva namastené plechy a pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 20min. Po vychladnutí natrieme slivkovým lekvárom vymiešaným s kakaom a rumom, na to dáme tvarohový krém, prikryjeme druhým plátom a zľahka na ozdobu pocukrujeme. Dobrú chuť!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.