- Autor: Frukko
- Doba přípravy (min.): 130
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová plec | 600 |
Cibule | 150 |
Brambory vařené | 500 |
Česnek | 10 |
Sůl | 10 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Dochucovadla:
Sůl, celý pepř( klidně více barev :) ), dala sem špetku takové grilovací směsi(bez soli,ale jen pro barvu, ne na chut, takze asi staci i paprika nebo bez.
Energetická hodnota celkem: 7156 kJ
Bílkoviny (g): 131,
Tuky (g): 80,
Sacharidy (g): 114,
SAFA (g): 37,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1789 kJ
Bílkoviny (g): 32.8, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 28.5, SAFA (g): 9.3, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Cibuli nakrájet tak jak má kdo rád, já na kostičky. Do pekáče dáme cibuli, maso, poházíme hojně pepřem. Kdo nemá rád vcelku, může ho nadrtit. Zalejeme vodou, cca pul litru az litr podle toho jak velkej pekáč mám. Dáme přikryté péct aspoň na hodinu, hodinu a půl. Potom sundáme poklici a necháme dopéct dozlatova cca 10-20 minut. Kaše: Naloupeme si a nakrájíme brambory a dáme vařit v osolené vodě s oloupaným česnekem 2-3 stroužky. Uvařené brambory slejeme a rozšťoucháme s mlékem na požadovanou konzistenci(pokud máme máslo, můžeme taky přidat kousek). dochutíme pokud je málo slaná. Občas kaši dělám i mixérem, je pak úplně jiná, spíš takovej kyt,ale taky dobrý :)))
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.