TOPlist
Sledujte nás:

Maso na cibuli a pepři s bramborovou kaší

Zpět
  • Autor: Frukko
  • Doba přípravy (min.): 130
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, celý pepř( klidně více barev :) ), dala sem špetku takové grilovací směsi(bez soli,ale jen pro barvu, ne na chut, takze asi staci i paprika nebo bez.

Energetická hodnota celkem: 7156 kJ

Bílkoviny (g): 131, Tuky (g): 80, Sacharidy (g): 114, SAFA (g): 37, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1789 kJ

Bílkoviny (g): 32.8, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 28.5, SAFA (g): 9.3, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Cibuli nakrájet tak jak má kdo rád, já na kostičky. Do pekáče dáme cibuli, maso, poházíme hojně pepřem. Kdo nemá rád vcelku, může ho nadrtit. Zalejeme vodou, cca pul litru az litr podle toho jak velkej pekáč mám. Dáme přikryté péct aspoň na hodinu, hodinu a půl. Potom sundáme poklici a necháme dopéct dozlatova cca 10-20 minut. Kaše: Naloupeme si a nakrájíme brambory a dáme vařit v osolené vodě s oloupaným česnekem 2-3 stroužky. Uvařené brambory slejeme a rozšťoucháme s mlékem na požadovanou konzistenci(pokud máme máslo, můžeme taky přidat kousek). dochutíme pokud je málo slaná. Občas kaši dělám i mixérem, je pak úplně jiná, spíš takovej kyt,ale taky dobrý :)))

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři