TOPlist


Domácí paštika z kuřecích jater

  • Uživatelský recept
  • Autor: Lenkanem
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Játra kuřecí500
Máslo čerstvé250
Cibule150
Slepičí vývar Vitana (hotový pokrm)200
Víno bílé suché150
Smetana ke šlehání 31%100

Energetická hodnota celkem: 12415 kJ

Bílkoviny (g): 97, Tuky (g): 262, Sacharidy (g): 51 SAFA (g): 171 Cukry (g): 17 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1035 kJ

Bílkoviny (g): 8.1, Tuky (g): 21.8, Sacharidy (g): 4.3 SAFA (g): 14.3 Cukry (g): 1.4 Vláknina (g): 0.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

Sůl, pepř, koření (provensálské nebo tymián), čerstvá šalvěj

Postup přípravy

Z másla si oddělíme 50g (použije se nakonec rozpuštěné na zalití paštiky). Na 2 lžicích zbylého másla zpěníme cibuli. Kuřecí játra očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme na cibulku a osmahneme. Přidáme vývar a víno, sůl, pepř, bylinky a přikryté dusíme doměkka cca 15 minut. Přesuneme do mixéru, přidáme změklé máslo (kromě těch 50g, které jsme si oddělili na začátku). Rozmixujeme a přidáme tolik smetany, aby směs připomínala hustou omáčku. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Nalijeme do nádoby a v lednici necháme trochu ztuhnout. Nakonec zalijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme lístečky šalvěje.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma