TOPlist


Hovězí guláš

  • Uživatelský recept
  • Autor: kristynkacz
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká40
Voda, minerální vody bez příchutě1000
Cukr hnědý (řepný, třtinový)10
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)30
Cibule700
Hovězí kližka650

Energetická hodnota celkem: 7104 kJ

Bílkoviny (g): 148, Tuky (g): 69, Sacharidy (g): 109 SAFA (g): 21 Cukry (g): 52 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1184 kJ

Bílkoviny (g): 24.7, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 18.2 SAFA (g): 3.5 Cukry (g): 8.7 Vláknina (g): 2.8 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

sůl pepř gulášové koření

Postup přípravy

V tlakovém hrnci na oleji / sádle osmahneme dozlatova cibuli, pak přidáme na kostky pokrájené maso a necháme zatáhnout. Zasypeme lžící třtinového cukru, pak přidáme gulášové koření. Maso poté pustí šťávu, necháme trochu vyvařit. Zalijeme horkou vodou a zavřeme hrnec.Jakmile začne ucházet pára, necháme 10-15 minut dusit. Poté odstavíme a necháme ujít páru. Po odklopení hrnce zkontrolujeme měkkost masa (případně ještě dovaříme). Guláš zahustíme moukou s vodou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma