TOPlist


Halloweenský dýňový koláč

  • Uživatelský recept
  • Autor: 1988zanda
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká250
Máslo čerstvé125
Vejce celá průměr165
Med100
Cukr bílý (řepný, třtinový)7.5
Dýně800
Smetana zakysaná 12%30

Energetická hodnota celkem: 11030 kJ

Bílkoviny (g): 59, Tuky (g): 125, Sacharidy (g): 313 SAFA (g): 78 Cukry (g): 117 Vláknina (g): 36 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1379 kJ

Bílkoviny (g): 7.4, Tuky (g): 15.6, Sacharidy (g): 39.1 SAFA (g): 9.8 Cukry (g): 14.6 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

Citronova štava 1/2citonu, citronova kůra do těsta, špetka soli, ja misto cukru použila stevii s cukrem, ma polovinu kalorií.Med.

Postup přípravy

Dýni i se slupkou povarime.Rozmixujeme, nechame vychladnout přidáme med,citronovou štávu a zakysanou smetanu.Na zaver vslehame 2vejce.Udelame si testo z vejce,masla,cukru, mouky a soli.Rozprostrem po vychladnuti testa do dprtove formy.Propichame vidlickou a vlijeme směs dyne.Peceme na 180 C asi 50 min.Na zaver posypte strouhanou cokoladou a zakysanou smetanou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma