- Autor: Yanninka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrna (v suchém stavu) | 500 |
Cibule | 400 |
Rajčata | 1000 |
Česnek | 10 |
Dochucovadla:
Oregano, česnek
Energetická hodnota celkem: 8846 kJ
Bílkoviny (g): 109,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 357,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 104,
Vláknina (g): 93,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1474 kJ
Bílkoviny (g): 18.2, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 59.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 17.3, Vláknina (g): 15.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cizrnu necháme 24h odstát ve vodě a poté uvaříme do měkka. Osmahneme cibulku dozlatova, přidáme rajčata, které jsme nakrájeli na čtvrtiny, osolíme, dochutíme bylinkami, česnekem a povaříme. Jen co rajčata změknou, vše rozmixujeme a poté ještě chvíli povaříme. Do rajčatové směsi dáme cizrnu a podáváme. Na recept používám relativně velké množství cibule-kvůli příjemně nasládlé chuti
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.