TOPlist


Vepřové řízky naruby, zapečené s kyselým zelím, jablkem a bramborami

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jablka100
Zelí bílé kysané500
Brambory (syrové)900
Cibule120
Paprika červená120
Moravské uzené100
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)50
Strouhanka20
Vejce celá průměr110
Vepřová kotleta720

Energetická hodnota celkem: 12606 kJ

Bílkoviny (g): 202, Tuky (g): 137, Sacharidy (g): 228 SAFA (g): 43 Cukry (g): 46 Vláknina (g): 37 Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 2101 kJ

Bílkoviny (g): 33.7, Tuky (g): 22.8, Sacharidy (g): 38 SAFA (g): 7.2 Cukry (g): 7.7 Vláknina (g): 6.2 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

sůl, zázvor, červená paprika sladká

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, okořeníme dle chuti a naklepeme, obalíme nejdříve ve strouhance, pak ve vejcích. Takto připravené maso z obou stran opečeme na oleji. Na dno zapékací nádoby rozprostřeme kyselé zelí a jedno jablko nakrájené na kousky, lehce podlijeme vodou. Na zelí rozprostřeme rozpůlené brambory (i se slupkou). Navrch rozložíme opečené maso. Na každý plátek masa položíme plátek uzeného nebo anglické slaniny. Úplně navrch dáme na kolečka pokrájenou cibuli a kousky červené papriky. Dáme zapéct asi na 60 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

04. 02. 2015 14:27

radhaj

Obrácené řízky dělávám, ale nikdy mě nenapadlo dát je na zelí. Zajímavá kombinace :-)

04. 02. 2015 11:56

muriela

:-)

04. 02. 2015 09:44

madridacka

Normálka jsem doslala hlad.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma