- Autor: Oliveira
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pohanka | 100 |
Cibule | 40 |
houby mražené | 200 |
Zeleninová směs hrášek + mrkev | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Dochucovadla:
sůl, podle chuti masox nebo sójovou omáčku
Energetická hodnota celkem: 2492 kJ
Bílkoviny (g): 20,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 85,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1246 kJ
Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 42.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 11.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Pohanku dáme do kastrůlku s vodou v poměru 1:2, přivedeme k varu a vaříme dokud se nevyvaří všechna voda. Já přidávám Podravku pro dochucení. V hlubší pánvi na oleji zpěníme cibulku a přidáme zmrzlé houby a zeleninu, není potřeba podlévat, pustí si vodu. Když jsou houby a zelenina měkké odstavíme a přidáme pohanku. Možno posypat strouhaným sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.