- Autor: RadekP
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí kližka | 300 |
Česnek | 20 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 200 |
Paprika červená | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Cibule | 300 |
Rajčata | 120 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,mletá paprika majoránka...kdo má rád jako já,přidá jednu chili papričku-je to tak akorát
Energetická hodnota celkem: 3039 kJ
Bílkoviny (g): 69,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 45,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1013 kJ
Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 3, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Nakrájíme maso na kostky o velikosti 3x3 centimetry,osolime,opepříme a necháme v míse zhruba 20 minut aby se nám spojily chutě,mezi tím si nakrájíme cibuli jak je kdo zvyklý(nemusí být vyloženě na jemno),do kastolu dáme olej a na něj všechnu cibuli,restujeme do svtle hněda(nepřipálit),jakmile je cibule akorát dáme lžíci sušené papriky a v zápěti všechno maso z mísy docela svižně mícháme aby se maso zatáhlo a obalilo se ve směsi cibule a papriky,přilejeme vývar,nebo jen vodu tak aby maso bylo skoro celé potopené,přidáme na proužky nakrájenou papriku,stáhneme plamen na minimum a necháme dvě hodiny probublávat,sledujeme výšku hladiny a podle potřeby přidáme tak aby maso bylo zhruba ze dvou třetin potopené,jakmile je maso měkké přidáme rozdrcený česnek,necháme přejít varem a vypínáme,přidáme v hrsti rozedmutou majoránku a necháme pět až deset minut odstát...podáváme s chlebem-pečivem .|Dobrou chuť
Komentáře je možné psát až po přihlášení.