TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bramborové noky

Zpět
  • Autor: ajanka
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 7.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná polohrubá200
Žloutek40
Brambory vařené600

Energetická hodnota celkem: 5540 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 259, SAFA (g): 4, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 28, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 791 kJ

Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 37, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce do měkka. Necháme zchladnout a oloupeme a nastrouháme najemno, smícháme se 2 žloutky a moukou a vypracujeme těsto. Snažíme se vystačit s moukou a nepřidávat další. Vytvarujeme váleček, nakrájíme na kousky a pomoučenou vydličkou lehce zmáčkneme. Ihned po trochách vaříme v lehce osolené vodě ( solí šetříme je měsíc soli). Jakmile noky vyplavou vybereme ihned z vařící vody a dáme zchladit do studené vody ( miska ze studenou vodou) podáváme třeba s rajčaty a bazalkou.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři