TOPlist


dančí ragú

  • Uživatelský recept
  • Autor: PavelSmejkal
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule290
Celer bulva80
Mrkev100
Petržel - kořen15
Česnek10
Rajský protlak210
Cukr bílý (řepný, třtinový)70
Srnčí kýta500
Voda, minerální vody bez příchutě400
Víno červené150

Energetická hodnota celkem: 5656 kJ

Bílkoviny (g): 124, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 189 SAFA (g): 3 Cukry (g): 127 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1414 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 47.3 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 31.8 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

Nové koření 6 kuliček, pepř černý 8 kuliček, sušený tymián dle chuti, vše rozdrtit v tloučku. 2 až 3 bobkový listy.

Postup přípravy

Osmahnout cibuli, poté přidat nastrouhanou kořenovou zeleninu a maso a nechat zatáhnout, poté podlijeme vínem a to necháme při míchání vyvařit.přidáme koření a osolíme a vmícháme i rajský protlak. Nalijeme vodu a přiklopíme, necháme ještě podusit alespoň půl hodiny. Česnek až nakonec, já raději sladší proto i s protlakem ještě přidávám cukr.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

03. 02. 2015 10:20

Ianisska

Olej není třeba, pokud používáte keramický povrch. Pro lepší chuť, pokud někdo chce pod cibulku, doporučuji spíše sádlo. Lze použít na těstoviny, smíchat s fazolemi,a chutná to i k vařeným bramboram.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma