TOPlist


Salát Nicoise

  • Uživatelský recept
  • Autor: alenaondrus
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory vařené100
Fazolové lusky mražené70
Vejce celá průměr55
Tuňák v oleji70
Olej olivový10
Ocet5
Pesto zelené10
Salát ledový50

Energetická hodnota celkem: 1916 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 23 SAFA (g): 6 Cukry (g): 4 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 2

Postup přípravy

Nasypte brambory do hrnce (větší bram­bory rozkrojte na polovinu) a zalijte vodou svařenou v konvici. Hned ji uveďte znovu do varu a 12–15 minut vařte, aby byly brambory měkké, ale nezačaly se ještě rozpadat. Fazolové lusky mezitím našikmo nakrájejte na kousky a po pěti minutách varu brambor k nim lusky přisypte – na uvaření jim stačí osm minut. Ušlehejte dresink: olej z tuňáka slijte do misky, přimíchejte k němu přísady na zálivku (1 lžíce olivového oleje 1 lžička vinného octa, 1 lžíčka červeného pesta) a ochuťte směs solí a pepřem. Prošlehejte, aby vznikl krémový dresink. Uvařte vajíčka natvrdo. Brambory a fazole sceďte a v hrnci je dobře promíchejte s dresinkem. Salátovou mísu vyložte listy salátu, doprostřed navršte brambory a fazole, navrch rozdrobte tuňáka a přidejte oloupaná a rozpůlená vajíčka.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma