TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jablečný dort

Zpět
  • Autor: mirkadanesova
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 14.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 8237 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 434, SAFA (g): 3, Cukry (g): 259, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 588 kJ

Bílkoviny (g): 1.8, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 31, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 18.5, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé kousky. Dáme do kastrolu, přilijeme vodu, přidáme vanilkový cukr a případně i trochu přisladíme (podle kyselosti jablek) a necháme asi půl hodiny vařit při občasném promíchání. Když jsou jablka téměř rozvařená, vlijeme dva vanilkové pudingy rozmíchané v trošce vody. Povaříme cca 2 minuty a odstavíme z ohně. Dno dortové formy poklademe dětskými piškoty, které jemně potřeme vodou s rumem. Dáme vrstvu rozvařených jablek a opět vrstvu piškotů. Střídáme do naplnění formy. Necháme v lednici ztuhnout do druhého dne. Podáváme se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři