TOPlist


Jablečný dort

  • Uživatelský recept
  • Autor: mirkadanesova
  • Porce: 14.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jablka1100
Naturamyl bramborový škrob72
Piškoty tradiční220
Cukr bílý (řepný, třtinový)60
Voda, minerální vody bez příchutě200

Energetická hodnota celkem: 8237 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 434 SAFA (g): 3 Cukry (g): 259 Vláknina (g): 27 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 588 kJ

Bílkoviny (g): 1.8, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 31 SAFA (g): 0.2 Cukry (g): 18.5 Vláknina (g): 1.9 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé kousky. Dáme do kastrolu, přilijeme vodu, přidáme vanilkový cukr a případně i trochu přisladíme (podle kyselosti jablek) a necháme asi půl hodiny vařit při občasném promíchání. Když jsou jablka téměř rozvařená, vlijeme dva vanilkové pudingy rozmíchané v trošce vody. Povaříme cca 2 minuty a odstavíme z ohně. Dno dortové formy poklademe dětskými piškoty, které jemně potřeme vodou s rumem. Dáme vrstvu rozvařených jablek a opět vrstvu piškotů. Střídáme do naplnění formy. Necháme v lednici ztuhnout do druhého dne. Podáváme se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma