TOPlist
Sledujte nás:

Rizoto s hráškem a chorizem

Zpět
  • Autor: funky
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 10922 kJ

Bílkoviny (g): 100, Tuky (g): 97, Sacharidy (g): 323, SAFA (g): 42, Cukry (g): 44, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 15

Energetická hodnota na 1 porci: 2731 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 24.3, Sacharidy (g): 80.8, SAFA (g): 10.5, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 3.8

Postup přípravy

Ve středně velké pánvi rozpalte slaninu, šalotku, česnek a chorizo a na středním plameni opékejte asi 8 minut, aby se pořádně rozvinula vůně. Vmíchejte rýži, přilijte tolik bujonu, aby byla rýže akorát ponořená, nechte jej absorbovat, přilijte další dávku a opakujte, dokud není rýže měkká. Těsně před koncem vsypte hrášek a po pár minutách podávejte.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 02. 2016 13:18
Hani: jj je to zdravé, je v tom hrášek a to je zelenina :-), ta hromada tuku se z části vypeče a z části ji vsákne pidi kousek cibule ... :-D
22. 02. 2016 20:21
Katko: Tento recept určitě napsal muž v dobré víře, že je zdravý.:-) Moc se mýlil - není. A výběr asi dělá "robot". Odborník na zdravou výživu určitě neeee. :-)
22. 02. 2016 13:48
Hanka98: by mě zajímalo, kdo ty recepty vybírá, tohle je cosi z polotovaru Vitana, rizoto se dá udělat ve stejném čase chutnější i zdravější. Tohle je recept jak ze serveru "mimčo si pochutnalo, manža si čvachtal".
22. 02. 2016 06:03
Kdyby se místo tučného salámu použila kvalitní šunka, místo slaniny řepkový olej, byl by recept určitě vhodnější při redukci hmotnosti.:-)

Naši partneři