- Autor: funky
- Doba přípravy (min.): 40
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže Arborio (v suchém stavu) | 300 |
Slanina anglická | 150 |
Salám Chorizzo | 100 |
Cibule | 200 |
Hrášek mražený | 200 |
Slepičí vývar Vitana (hotový pokrm) | 1000 |
Česnek | 20 |
Energetická hodnota celkem: 10922 kJ
Bílkoviny (g): 100,
Tuky (g): 97,
Sacharidy (g): 323,
SAFA (g): 42,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 15
Energetická hodnota na 1 porci: 2731 kJ
Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 24.3, Sacharidy (g): 80.8, SAFA (g): 10.5, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 3.8
Postup přípravy
Ve středně velké pánvi rozpalte slaninu, šalotku, česnek a chorizo a na středním plameni opékejte asi 8 minut, aby se pořádně rozvinula vůně. Vmíchejte rýži, přilijte tolik bujonu, aby byla rýže akorát ponořená, nechte jej absorbovat, přilijte další dávku a opakujte, dokud není rýže měkká. Těsně před koncem vsypte hrášek a po pár minutách podávejte.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.