TOPlist


Celozrnný koláč s tvarohem a ovocem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Simmonska
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná celozrnná120
Kypřící prášek do pečiva3
Vločky žitné30
Kakao Holandské (v suchém stavu)10
Med20
Vejce celá průměr55
Jogurt bílý nízkotučný průměr20
Tvaroh polotučný průměr250
Hrušky100
Kiwi50

Energetická hodnota celkem: 4355 kJ

Bílkoviny (g): 59, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 155 SAFA (g): 10 Cukry (g): 49 Vláknina (g): 23 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 544 kJ

Bílkoviny (g): 7.4, Tuky (g): 2.4, Sacharidy (g): 19.4 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 6.1 Vláknina (g): 2.9 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Smícháme sypké suroviny, přidáme tekutý med, vejce, jogurt a tvaroh. vypracujeme bochánek, který dáme v potravinové fólii do ledničky. Mezitím si smícháme tvaroh s medem. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, z těsta uděláme rukama placku, kterou dáme doprostřed formy a pomalu ji vytláčíme směrem k okrajům. Nezapomeňte vytvořit malinko vyšší okraje, aby náplň držela :-). Těď už jen posypeme ovocem a pečeme na 180°C asi 45 minut. Po upečení je dobré ihned koláč sundat z pečícího papíru a nechat vychladnout na mřížce. Krájíme až po vychladnutí!

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma