- Autor: Simmonska
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná celozrnná | 120 |
Kypřící prášek do pečiva | 3 |
Vločky žitné | 30 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 10 |
Med | 20 |
Vejce celá průměr | 55 |
Jogurt bílý nízkotučný průměr | 20 |
Tvaroh polotučný průměr | 250 |
Hrušky | 100 |
Kiwi | 50 |
Energetická hodnota celkem: 4355 kJ
Bílkoviny (g): 59,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 155,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 544 kJ
Bílkoviny (g): 7.4, Tuky (g): 2.4, Sacharidy (g): 19.4, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 6.1, Vláknina (g): 2.9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Smícháme sypké suroviny, přidáme tekutý med, vejce, jogurt a tvaroh. vypracujeme bochánek, který dáme v potravinové fólii do ledničky. Mezitím si smícháme tvaroh s medem. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, z těsta uděláme rukama placku, kterou dáme doprostřed formy a pomalu ji vytláčíme směrem k okrajům. Nezapomeňte vytvořit malinko vyšší okraje, aby náplň držela :-). Těď už jen posypeme ovocem a pečeme na 180°C asi 45 minut. Po upečení je dobré ihned koláč sundat z pečícího papíru a nechat vychladnout na mřížce. Krájíme až po vychladnutí!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.