- Autor: Lindis1
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pohanka | 350 |
Vepřové mleté průměr | 200 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Cibule | 70 |
Česnek | 10 |
Houby sušené průměr | 30 |
Vejce celá průměr | 50 |
Smetana zakysaná 15% | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, zelená petrželka
Energetická hodnota celkem: 9848 kJ
Bílkoviny (g): 104,
Tuky (g): 98,
Sacharidy (g): 257,
SAFA (g): 44,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 50,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1641 kJ
Bílkoviny (g): 17.3, Tuky (g): 16.3, Sacharidy (g): 42.8, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 3.7, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Pohanku uvařit. Houby namočit, orestovat s cibulkou a masem. Dochutit solí a pepřem a česnekem podle chuti. Do pekáčku polovinu pohanky, na to směs, na to zase pohanku. Do smetany vmíchat vejce, zalít pohanku a zapéct. Podávat se zeleninovým salátem.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.