TOPlist


Domácí jablečné koblihy

  • Uživatelský recept
  • Autor: mirkapo
  • Porce: 20.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Droždí30
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)185
Cukr bílý (řepný, třtinový)150
Mouka pšeničná hladká500
Vejce celá průměr165
Citronová šťáva5
Jablka300
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)100
skořice5

Energetická hodnota celkem: 15732 kJ

Bílkoviny (g): 86, Tuky (g): 124, Sacharidy (g): 564 SAFA (g): 19 Cukry (g): 193 Vláknina (g): 46 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 787 kJ

Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 6.2, Sacharidy (g): 28.2 SAFA (g): 1 Cukry (g): 9.7 Vláknina (g): 2.3 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

skořice

Postup přípravy

Nechat vzejít kvásek z droždí, mléka a 1 lžíce cukru, pak přidat rozpuštěné máslo, 1 lžíci cukru, mouku a vejce, vypracovat těsto, nechat kynout tak, aby zdvojnásobilo objem. pak vyválet z polovin dvě stejné cca 1cm tlusté placky, jablka nakrájet na plátky a uvnitř vykrojit díru, namočit do směsi z citronové šťávy, skořice a 2,5 lžic cukru krystalu, pokládat na těsto, přiklopit druhým plátem těsta a sklenicí (hrnkem) vykrajovat + vykrojit i vnitřní díru. Smažit na oleji z obou stran (max 5min celkem), položit na ubrousek (odstranit přebytečný olej) a na závěr obalit ve směsi moučkového cukru a skořice.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma