TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Domácí jablečné koblihy

Zpět
  • Autor: mirkapo
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 20.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 15732 kJ

Bílkoviny (g): 86, Tuky (g): 124, Sacharidy (g): 564, SAFA (g): 19, Cukry (g): 193, Vláknina (g): 46, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 787 kJ

Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 6.2, Sacharidy (g): 28.2, SAFA (g): 1, Cukry (g): 9.7, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Nechat vzejít kvásek z droždí, mléka a 1 lžíce cukru, pak přidat rozpuštěné máslo, 1 lžíci cukru, mouku a vejce, vypracovat těsto, nechat kynout tak, aby zdvojnásobilo objem. pak vyválet z polovin dvě stejné cca 1cm tlusté placky, jablka nakrájet na plátky a uvnitř vykrojit díru, namočit do směsi z citronové šťávy, skořice a 2,5 lžic cukru krystalu, pokládat na těsto, přiklopit druhým plátem těsta a sklenicí (hrnkem) vykrajovat + vykrojit i vnitřní díru. Smažit na oleji z obou stran (max 5min celkem), položit na ubrousek (odstranit přebytečný olej) a na závěr obalit ve směsi moučkového cukru a skořice.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři