TOPlist


Kuřecí játra s tarhoňou

  • Uživatelský recept
  • Autor: moderato
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 35

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tarhoňa suchý stav250
Játra kuřecí500
Rajčata konzervovaná400
Rajský protlak10
Cibule100
Šunka vepřová průměr170
Olej olivový20
Máslo čerstvé7

Energetická hodnota celkem: 8779 kJ

Bílkoviny (g): 151, Tuky (g): 58, Sacharidy (g): 225 SAFA (g): 21 Cukry (g): 25 Vláknina (g): 21 Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 1756 kJ

Bílkoviny (g): 30.2, Tuky (g): 11.6, Sacharidy (g): 45 SAFA (g): 4.2 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 4.2 Sůl (g): 1.6


Dochucovadla:

sůl, kmín, bobkový list, nové koření, sladká paprika

Postup přípravy

Osmahneme cibulku nakrájenou na jemno, poté přidáme na drobno nakrájenou šunku, lehce dosmahneme a přidáme játra s trochou másla, nakrajená na kousky a část trochu rozetřenou (aby lépe zahustila omáčku). Přidáme papriku, bobkový list a nové koření. Necháme játra dosmahnout a poté zalijeme plechovkou rozmixovaných loupaných rajčat z konzervy a lžičku rajského protlaku. Podle chuti přidáme vodu aa necháme dojít, Dosolíme dle chuti. Jako přílohu podáváme uvařenou tarhoňu dle návodu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

09. 01. 2016 04:11

Zajímavý recept!

23. 08. 2015 15:01

amabile

Velká dobrota! :-)

03. 03. 2015 13:36

DusinkaL

Rychlé a výborné! :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma