TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Čočka s protlakem

Zpět
  • Autor: PKosu
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rajský protlak115
Cibule80
Pór80
Čočka velkozrnná (uvařená)400

Dochucovadla:

česnek, bujón, sůl

Energetická hodnota celkem: 2793 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 121, SAFA (g): 0, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 38, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 698 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 0.3, Sacharidy (g): 30.3, SAFA (g): 0, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Přes noc namočím čočky. Na lžíci olivového oleje osmahnu jednu cibuli a pórek nakrájené na menší kousky. Přidám tři stroužky česneku. Pak přidám čočku a podlévám vodou, ve které byla namočená a dusím. Přidám bujón zeleninový natura a podle chuti dosolím. Když je čočka do měkka, přidám rajčatový protlak a ještě podusím. Nakonec ozdobím pórkem nebo cibulkou a rajčátkem :) Lze podávat i bez přidání protlaku :)

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři