- Autor: PKosu
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajský protlak | 115 |
Cibule | 80 |
Pór | 80 |
Čočka velkozrnná (uvařená) | 400 |
Dochucovadla:
česnek, bujón, sůl
Energetická hodnota celkem: 2793 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 1,
Sacharidy (g): 121,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 38,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 698 kJ
Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 0.3, Sacharidy (g): 30.3, SAFA (g): 0, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Přes noc namočím čočky. Na lžíci olivového oleje osmahnu jednu cibuli a pórek nakrájené na menší kousky. Přidám tři stroužky česneku. Pak přidám čočku a podlévám vodou, ve které byla namočená a dusím. Přidám bujón zeleninový natura a podle chuti dosolím. Když je čočka do měkka, přidám rajčatový protlak a ještě podusím. Nakonec ozdobím pórkem nebo cibulkou a rajčátkem :) Lze podávat i bez přidání protlaku :)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.