TOPlist


Špenátová (nejen velikonoční) nádivka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Ivusha25
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 80

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Špenát100
Moravské uzené100
Rohlík tukový průměr360
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)300
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10
Cibule šalotka40
Česnek14
Vejce celá průměr330

Energetická hodnota celkem: 7994 kJ

Bílkoviny (g): 106, Tuky (g): 62, Sacharidy (g): 228 SAFA (g): 20 Cukry (g): 34 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 999 kJ

Bílkoviny (g): 13.3, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 28.5 SAFA (g): 2.5 Cukry (g): 4.3 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 1.1


Dochucovadla:

sůl,pepř,strouhanka,máslo

Postup přípravy

Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájené uzené. Do větší mísy dáme na kostičky nakrájené rohlíky, které pokropíme mlékem a necháme nasáknout. K rohlíkům přidáme prolisovaný česnek, zchladlou cibulku s uzeným, spařený nasekaný špenát, žloutky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs nandáme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme v předehřátě troubě dozlatova na 180 stupňu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma